Skiednis

De voorgeschiedenis van De Wâldmannen begint eind 2006 als Mark en Jilmer zich inschrijven voor de Amsterdam Dakar Challenge van 2007. Na deze rit met succes te hebben afgerond krijgen de broers de smaak te pakken. Jilmer neemt anderhalf jaar later deel aan de Red Sea Challenge en Mark richt samen met Taede in het voorjaar van 2009 team De Wâldmannen op voor hun deelname aan de Europarit. De naam werd afgeleid van een regel uit een nummer van de Friese punkband Strawelte. De Wâlden is de streek in Oost-Friesland waar het team gevestigd is.

Een jaar later sloten Eerde Jan en Jilmer zich bij dit collectief aan. In de loop der tijd zijn heel wat auto's door ons versleten. Alleen de Golf van Jilmer lijkt met moeite de tands des tijds (en misbruik) te doorstaan. Toch hebben we al een aantal leuke exemplaren in bezit gehad, zoals een Kever, Audi Quattro en een Trabant. Na ruim 7 jaar actief te zijn geweest in meerdere challenge's en rally's hebben we al een aardig aantal landen aangedaan. Sommige meerdere weken en andere maar voor een dag, maar overal zullen ze ons opgemerkt hebben. 

De volgende challenges/rally's zijn inmiddels voltooid:
2007 - Amsterdam Dakar Challenge
2009 - Red Sea Challenge, Europarit 
2010 - Europarit, Carbagerun
2011 - Sovjet Challenge, Carbagerun
2012 - Carbagerun Winter, Carbagerun, Noordkaap Tour
2013 - Carbagerun
2014 - Budapest Bamako, Carbagerun

Inmiddels hebben de Wâldmannen de volgende 41 landen bezocht:
Andorra, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gambia, Georgië, Griekenland, Hongarije, Italië, Jordanië, Kazachstan, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Mauritanië, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Senegal, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Turkije, Turkmenistan, Westelijke Sahara, Zweden en Zwitserland.