W‚ldmannen op facebook

31-03-2012

Al sinds de oprichting van ons team loopt al onze communicatie via deze website, maar vanaf vandaag breiden we uit. We zijn nu ook te bezoeken op facebook en wel via deze link: facebook.com/dewaldmannen. We zullen hier regelmatig updates doen van lopende zaken en andere interessante links plaatsen. Vaak gebeuren er wel zaken op de achtergrond, die het niet direct waard zijn om een nieuwsbericht van te schrijven. Dit zul je hier dan terug vinden. Daarnaast hopen we op meer interactie met de mensen die ons team volgen. We zien je graag eens op onze fanpagina komen en laat dan ook even een berichtje achter! Wil je ons blijven volgen tijdens de ritten, dan blijft deze site de plaats waar je moet zijn.De W‚ldfroulje

28-03-2012

Zo van het één op het ander kwam bij ons het bericht binnen dat er een vrouwelijke tegenhanger van ons team aan de weg gaat timmeren. Het team bestaat uit Gea en Sjoukje. Eerstgenoemde is besmet met het challengevirus door haar zonen Mark en Jilmer en voegt nu de daad bij het woord dat al enige jaren gevoerd wordt. Sjoukje is Gea's collega bij zwembad De Kûpe. Prooi is The Cannonball Run. Een rit die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt en in vijf dagen van Zwolle naar Valencia gaat. 

Dit soort initiatieven waarderen wij natuurlijk enorm, maar daar blijft het niet bij. De Wâldkever gaat tijdens dit evenement voor de tweede keer zijn opwachting maken. Nu horen wij de mensen al vragen: "Is het wel een goed idee om twee vrouwen met dit oude hok op pad te sturen?" Het enige eerlijke antwoord is nee! Nu staan wij natuurlijk niet bekend om onze goede ideeën, dus wij zijn wel de laatsten die ze er van af moeten proberen te houden om met deze krokante vierwieler op pad te gaan. Ten gevolge van de bedenkelijke technische staat, die er na twee jaren van stilstand zeker niet beter op geworden is, heeft de technische afdeling van De Wâldmannen inmiddels toegezegd om de auto geheel door te lichten voor vertrek.

De run gaat van start op maandag 30 juli en de finish is op 3 augustus in Valencia. Tijdens de run zullen ze op onze site te volgen zijn via onze sms-dienst.Terugblik Carbagerun Winter

19-02-2012

Na 1870 km in vijf dagen te hebben voltooid zijn we afgelopen vrijdag gefinished in Kirchberg, Oostenrijk. Dit wintersportplaatsje schijnt bekend te zijn van Oh oh Tirol, al kwamen wij daar ter plaatse pas achter. Het eindfeest was dan ook in après-ski bar de Tiroler, waar deze serie gedeeltelijk is opgenomen. Een geslaagd feest mogen wij wel zeggen en de halve liters vloeiden dan ook rijkelijk. De prijsuitreiking mag een waar spektakel worden genoemd. Zoals bij de vorige edities van de rally speelden De Wâldmannen geen rol van betekenis, maar ook deze keer is de finish wel weer gehaald en dat is voor ons reden tot tevredenheid. Met acht van de vijftig punten zijn we wederom in de achterhoede geëindigd. Eén van de opdrachten die we wel wisten te voltooien zie je op bijgevoegde foto. Laat één van je teamleden op sleep nemen op ski's door je eigen auto en maak een foto als bewijs voor de jury.

Deze Carbagerun in de winter is ook voor ons team een nieuwe uitdaging geweest. De vorige trips die we hebben gedaan waren altijd bij gematigde tot hogere temperaturen geweest. Ditmaal zakten we tot onder het vriespunt. Rijden op ondergesneeuwde wegen is een uitdaging op zich, omdat we hier totaal geen ervaring mee hadden. Wat ook al niet hielp was dat onze sneeuwkettingen al bij de eerste keer omleggen kapot gingen en we alle gladde wegen zonder hebben moeten doen. Toch ging dit verbazingwekkend goed. Zonder al teveel problemen wist de Golf zich over de besneeuwde paden te banen.

In tegenstelling tot de zomereditie kun je wat minder buiten leven en dus verplaatsten de feesten 's avonds zich naar de après-ski bars. Samen met de andere teams hebben we elke avond een leuk feestje kunnen bouwen. Samen met Martijn en Mick van team de Schuurkroeg (nr. 106) hebben we de laatste twee dagen gereden en een hoop lol gehad. Vooral Mark en Martijn over onze vertrouwde 27mc bak. Mark heeft hun Ford Mondeo door de DJ van dienst in de Tiroler nog gratis aan laten bieden aan de eerlijke vinder, maar gek genoeg had niemand belangstelling.

Van de zomer zijn De Wâldmannen weer van de partij tijdens de Carbagerun, maar dan in een combinatieteam met de Ghostbusters, waar we vorig jaar tijdens de run mee zijn opgetrokken. Daarover later meer. Inmiddels is de Golf weer in de stalling verdwenen en zal deze zo spoedig mogelijk weer klaargemaakt worden voor de Morocco Tour van deze zomer.Finish

17-02-2012

Vandaag alweer de dag van de finish. Tijd vliegt als je het leuk hebt! De wegen waren vandaag goed berijdbaar en de route was niet al te lang, dus we zijn vanmiddag al vrij vroeg aangekomen bij het eindpunt van vandaag, nl. Kirchberg in Tirol, Oostenrijk.

De opdrachten hebben we vandaag maar niet teveel aan gedaan, want sommige begonnen aardig in de papieren te lopen. Zoals meenemen: een lederhose, een roze schoen, een gele schoen. Aangezien wij toch geen kanshebbers meer zijn voor de prijs vonden we dit niet echt meer nodig.

We zitten nu in Kirchberg, samen met team "de schuurkroeg", in een appartement. Vanavond is er een afsluitfeest in de Tiroler, bekend van de serie "Oh, oh, Tirol". Dus dat kan alleen maar gezellig worden.     Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18