Aangekomen in Lillehammer

27-07-2011

Mark, Robert en Eerde Jan zijn hevig bezweet gefinished in Lillehammer, Noorwegen. Dit met dank aan hun weigerende elektrische ramen. Na een enerverende dag met mooie routes zijn ze even na half negen aangekomen.

De opdrachten gaan naar Wâldmannen normen als een trein. Vandaag weer zes van de tien punten behaald en dat brengt hun totaal op twaalf. Vier punten meer dan vorig jaar en er moeten nog twee dagen komen!!!

Ze moesten een foto maken van hun auto geparkeerd in een garage bij iemand thuis. Dat lukte vrij snel en de welwillende man parkeerde zijn Porsche even buiten, zodat de Quattro er in kon. Ook moesten ze een foto maken dat ze in andermans zwembad lagen. Aangezien hij een Porsche had, zou hij ook wel eens een zwembad kunnen hebben. Dat was niet het geval, maar hij wist wel iemand anders. Daar aangekomen is Mark in het bad gaan liggen en de tweede opdracht was voltooid. Ze moesten ook bij iemand thuis eten bereiden en dat samen met de huiseigenaar verorberen. Bij iemand thuis heeft Eerde Jan brood gesmeerd en dit samen opgegeten. De beste man had zijn huis helemaal volgeparkeerd met allerlei rotzooi, zodat ze alleen via een smal paadje door het huis konden laveren. Die rotzooi bestond overigens voor het overgrote deel uit honderden radio's. Helaas hadden ze vergeten een foto te maken van het bereiden van het eten en aldus werd de opdracht afgekeurd. De vierde opdracht was om op straat met iemand van kleding te wisselen. Ze hielden een motorrijder aan en Robert wisselde met hem van jas. Ook afgekeurd. Voor de punten hadden ze ook van broek moeten wisselen. De laatste opdracht was om bij iemand thuis het spel Twister te spelen. Na een aantal pogingen hadden ze nog niemand gevonden die het spel in hun bezit had en daarom schaften ze zelf het spel aan. Ze probeerden het opnieuw. Bij het zesde huis waar ze aanbelden wilde de bewoonster wel meedoen.

Morgen gaat de etappe richting Bergen aan de Noordzeekust.

Kijk voor meer informatie over de Carbage Run ook eens op hun site. Ook daar worden dagelijkse updates gepost.Eerste punten zijn binnen

26-07-2011

Vanavond om half acht zijn Eerde Jan, Robert en Mark op de plaats van bestemming aangekomen in Vänersborg. Ze hebben een mooie route gevolgd die grotendeels binnendoor ging. De eerste technische problemen zijn nu wel aan de orde. De elektrische ramen weigeren soms en dat betekent dus dat als je ze eindelijk open hebt en het begint te regenen je ze met geen mogelijkheid meer dicht krijgt. Dat heeft geresulteerd in een t-shirt wissel bij Eerde Jan die al het water dat via het dakraam naar binnen kwam voor zijn kiezen kreeg. In verband met ons continue proces tot het verkrijgen van coole beelden voor onze promotieclips is er een band en velg kapot gereden. De beelden schijnen echter wel cool geworden te zijn en zullen dus binnenkort op onze site verschijnen.

Het meest verrassende is misschien nog wel het feit dat er zes van de tien punten zijn behaald. Lang leek het er op dat dat niet ging lukken, maar tegen het einde van de etappe werden drie van de vijf opdrachten met een voldoende voltooid. Ze moesten een foto maken van een teamlid in scoutingkleren in verband met een jamboree die daar in de buurt werd gehouden. Dit is gelukt en dus hopen we deze week de foto van Mark als woudloper te kunnen publiceren. Daarnaast moesten ze nog een stuk graniet en een jeneverbes bemachtigen. Hierin zijn ze niet geslaagd. Verder moesten ze nog een levend pissebed inleveren. Dat klinkt makkelijk, maar blijkbaar zijn die zeldzaam in Zweden, want ondanks veelvuldig zoeken werd hij niet gevonden. Tot vlak voor de finish, waar ze er twee onder een steen vonden. De lastigste opdracht was nog het inleveren van een blik bier die precies 7 °C was. Een opdracht die weinig teams volbrachten, maar als het om bier gaat komen er andere krachten los bij de heren en dus slaagden ze hier in. In de eindplaats kochten ze bij de lokale kebabtent een blikje bier. Nadat de verkoper de halve koelkast had afgebroken vond hij een thermometer die 5,3 °C aangaf. Snel werd het blikje in een krant gewikkeld en gaven ze de Quattro de sporen. Bij de finishplaats werd de temperatuur opgenomen door de jury. In eerste instantie gaf de meter 9 °C aan, maar na een minuutje zakte de meter tot precies 7 °C en zo werden er zes punten behaald. Voor hun doen een goede score. Vorig jaar werd er na vijf dagen besloten met acht punten, dus er ligt een persoonlijk record in het verschiet. Morgen gaat de etappe naar Noorwegen en wordt er gefinished in Lillehammer.

Vandaag stonden de mannen in het Friesch Dagblad. Kijk op onze mediapagina om het stukje te lezen.

Het interview van afgelopen woensdag staat inmiddels online op lc.nl, maar is uiteraard ook op onze mediapagina te bekijken.Eerste etappe voltooid

25-07-2011

De heren zijn even na achten gearriveerd in Kopenhagen, Denemarken. De eerste etappe is altijd even doorrijden om op weg te komen en zodoende zijn er 760 snelwegkilometers afgelegd. De opdrachten zijn al even rampzalig verlopen als vorig jaar. De tussenstand na 1 dag is 0 punten, waardoor de kansen op de eindoverwinning nu al richting de prullenbak kunnen worden verwezen. Er moesten een aantal vragen worden beantwoord, maar die waren niet bepaald eenvoudig. Toch zijn de heren tevreden over de prestatie van vandaag. De Audi houdt zich prima. De etappe van morgen gaat richting Vänersborg, Zweden.

De foto's van het vertrek zijn op onze mediapagina te bekijken.Klaar voor vertrek

23-07-2011

Aanstaande maandag vertrekken de Wâldmannen, Eerde Jan en Robert voor hun trip naar Oslo. Ondanks de recente gebeurtenissen in Oslo meldt de organisatie van de Carbagerun dat de eindlocatie niet wordt gewijzigd. 

Maandag zal de start zijn in Hardenberg. De eerste etappe gaat van Hardenberg naar Kopenhagen. Na het verkennen van het nachtleven zal er ook nog worden genoten van een welverdiende nachtrust. De tweede etappe gaat van Kopenhagen naar Vänersborg. Vanuit Vänersborg zal de derde etappe ons leiden naar Lillehammer. Het noordelijkste punt van de Carbagerun. Vanuit Lillehammer gaat de trip verder, etappe vier brengt ons naar Bergen. En vanuit Bergen zal de vijfde etappe ons brengen naar Oslo waar de finishlocatie is.

Zaterdag was de laatste voorbereiding voor de Audi. De stickers zijn op de auto geplakt en er is een laatste technische check gedaan. Voor de stickers willen wij Nielssen Signs bedanken. Sinds de oprichting van de Wâldmannen onze leverancier voor de stickers. Daarnaast zijn we dit jaar weer te volgen via de site met Track en Trace en SMS berichten. Waarvoor we IT-Interactive willen bedanken.

Update: Mark gaat mee met de Carbagerun! Organisatie is akkoord.     Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18